Placeholder image
 
Placeholder image

Βιβλίο του Νίκου Αντωνιάδη:

"Υπάρχει Ελπίς! Κτίζοντας την Παιδεία της Κύπρου μας!"

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η συγγραφή, επιμέλεια και έκδοση του βιβλίου του συμπατριώτη μας Νίκου Αντωνιάδη: "Υπάρχει Ελπίς! Κτίζοντας την Παιδεία της Κύπρου μας!" σε Εκδόσεις Εν Τύποις. Στο βιβλίο του, ο συγγραφέας αναλύει τον κύκλο της Παιδείας και τη σχέση των νέων και των πολιτών με την ίδια την πολιτεία, όπου στην μια άκρη του κύκλου βρίσκεται ο Πολίτης και στην άλλη άκρη βρίσκεται ο Πολιτικός και η Πολιτεία. Στη μέση του κύκλου, ο συγγραφέας εντοπίζει ένα κενό, το οποίο ονομάζει ως την απουσία της “Πολιτισμικής Παιδείας”. Μέσα από μια νοσταλγική αφήγηση, ο Νίκος Αντωνιάδης παραθέτει από τη Νέα Υόρκη, όπου διαμένει και δημιουργεί τα τελευταία χρόνια, στοιχεία από μελέτες και έρευνες που έχει διεξάγει και κάνει συγκεκριμένες εισηγήσεις, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην καλλιέργεια αυτής της Παιδείας και να σπρώξει τα παιδιά της πατρίδας μας να απομακρυνθούν από την βία, το bullying, την αδιαφορία αλλά και άλλες αρνητικές πράξεις, αναλύοντας και εξηγώντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την δημιουργία “ρόλων” που μπορεί να τους προσφέρει ο ίδιος ο πολιτισμός μας. Το βιβλίο έχει προλογίσει ο τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και νυν Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον συγγραφέα να αποτίει φόρο τιμής στον αείμνηστο Τάσο Μητσόπουλο. Μια ακόμη ποιοτική έκδοση των Εκδόσεων Εν Τύποις, σε επιμέλεια του Σάββα Κόκκινου. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στην Ομογένεια των ΗΠΑ στην Νέα Υόρκη, στις 24 Σεπτεμβρίου, 2018 και ώρα 7:00μμ, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια. Η Ομογένεια στηρίζει τόσο ηθικά όσο και οικονομικά την όλη έκδοση. Όπως αναφέρει ενδεικτικά ο συγγραφέας “οι προσπάθειες της Ομογένειας των ΗΠΑ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση στην καλλιέργεια αυτής της “Πολιτισμικής Παιδείας””. Σε μια προσπάθεια να δοθεί το στίγμα του τρόπου γραφής και των όσων αναφέρονται στο βιβλίο, παρατίθεται απόσπασμα από το βιβλίο, με την πιο κάτω φράση του αριστουργήματος του Αντώνη Σαμαράκη "Ζητείται Ελπίς" να αποτελεί πηγή έμπνευσης αλλά και αγωνίας: “... Φώναξε το γκαρσόνι. Ήθελε να πληρώσει, να πάει κατευθείαν στην εφημερίδα, να δώσει την αγγελία του, να παρακαλέσει, να επιμείνει να μπει οπωσδήποτε στο αυριανό φύλλο. Πρέπει να προλάβω, να παρακαλέσω, να επιμείνω να ριζώσει αυτή η Παιδεία στην καρδιά των παιδιών μας, του μέλλοντος μας..... Υπάρχει Ελπίς!”

Στόχος της Έκδοσης Υπάρχει Ελπίς:

Κτίζοντας την Παιδεία της Κύπρου Μας Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η Παιδεία είναι ένας ασταμάτητος κύκλος. Στη μία πλευρά του κύκλου, τα παιδιά μας λαμβάνουν αναποτελεσματική καθοδήγηση που οδηγεί σε μια γενιά "μη εκπαιδευμένων" ανθρώπων. Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικοί ακολουθούν ένα μοναχικό μονοπάτι που κινείται παράλληλα με τις ανάγκες των παιδιών μας και της κοινωνίας μας. Αυτά τα δύο έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα τεράστιο κενό που οδηγεί τα παιδιά μας και την κοινωνία μας σε αρνητικές ενέργειες. Ο συγγραφέας επιχειρεί να δώσει απαντήσεις για το πώς να καλύψει αυτό το κενό: α) Μέσα από την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ των παιδιών μας και σύμφωνα με τις ανάγκες της νέας εποχής. β) Διευκολύνοντας την απόδοση των πολιτικών προκειμένου να επανεξετάσουν τις προτεραιότητές τους και να συνεισφέρουν στην κοινωνία. γ) Δίδοντας στα παιδιά μας ενεργούς "ρόλους" (όχι θεωρητικούς), με βάση τον πλούσιο, ελληνικό μας πολιτισμό. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ είναι το κλειδί για την αναβάθμιση της Παιδείας της Κύπρου και εξηγεί γιατί η ελληνοκυπριακή-αμερικανική κοινότητα είναι ένα καλό παράδειγμα για να τεθούν τα θεμέλια για την Παιδεία. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, «Η Παιδεία είναι μια ατελείωτη διαδικασία». Η 1η Έκδοση (που προλόγισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης) «ήταν μόνο ένα μικρό βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχουμε πολλά να κάνουμε αν θέλουμε ένα πιο φωτεινό και ασφαλέστερο μέλλον για τα παιδιά μας. Εξού και ήδη ξεκίνησε η έρευνα για την δεύτερη έκδοση, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη περισσότερων ιδεών για να διευκολυνθεί αυτή η διαδικασία μέσα από: Περισσότερη έρευνα που πρέπει να γίνει! Περισσότερους ανθρώπους που πρέπει να εμπλακούν! Περισσότερες προτάσεις που πρέπει να παρουσιαστούν! Περισσότερες προτάσεις που πρέπει να αναπτυχθούν! Δεν μπορούμε ποτέ να σταματήσουμε να οικοδομούμε το μέλλον των παιδιών μας. Οι άνθρωποι στην κοινότητά μας δεν σταματούν ποτέ να αγωνίζονται για τις ρίζες μας! Δεν έχουμε το δικαίωμα να σταματήσουμε! Δρ. Νίκος Αντωνιάδης Συγγραφέας: Υπάρχει Ελπίς: Κτίζοντας την Παιδεία της Κύπρου μας.

Placeholder image

Nicos Antoniades Biography

Nicos Antoniades is a Greek-Cypriot refugee (Famagusta-Cyprus). He is a political marketing specialist and holds a BA degree in Business Administration (Cyprus), an MA degree in International Marketing (UK), and a Ph.D. degree in Business Administration (France) with his main field of study on Public Administration and a specialization on the “Political Marketing Strategy in the USA”. He acted as adviser to various politicians and organizations in Cyprus and abroad. He worked as a lecturer and students’ adviser in UK Universities (Cyprus Campuses). He is the author of the book “There is Hope: Building Cyprus’ Paideia” and the author of two eBooks on Political Marketing. He has to his credit a considerable number of surveys, hundreds of newspaper articles, seminars, lectures, and academic articles related to the political marketing strategy of U.S. elected politicians, Nordic Countries’ politicians, and Cyprus’ politicians. In 2015, he developed AMPCOPE Political Test (Antoniades Measuring Political Competitiveness & Performance), the first global online tool that measures the competitiveness and performance of politicians and political candidates in relation to their major political rival(s). AMPCOPE Political Test is registered with the U.S. Copyright Office. Nicos Antoniades is a member of the Marketing Academy of Science. He is a Trinity College of Music graduate and an Award-Winning Guitar Soloist. In 2016, he was nominated for the American Marketing Awards. He is an editor at ikypros.com and L.A. Voice newspaper (Cyprus). Nicos is an Adjunct Assistant Professor of Marketing at The City University of New York (CUNY), College of Staten Island (CSI) School of Business. He is married to Eleni Avgousti-Antoniades and has a son, Aris. He is a permanent resident of New York.

Βιογραφικό Νίκου Αντωνιάδη

Ο Νίκος Αντωνιάδης είναι Ελληνοκύπριος πρόσφυγας. Κατάγεται από την Αμμόχωστο. Είναι κάτοχος Bachelor στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, Master στο Διεθνές Μάρκετινγκ και Διδακτορικό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων με κύριο τομέα σπουδών στη Δημόσια Διοίκηση και εξειδίκευση στο Πολιτικό Μάρκετινγκ και την «Πολιτική Στρατηγική Μάρκετινγκ στις ΗΠΑ». Διετέλεσε σύμβουλος διαφόρων πολιτικών και οργανισμών στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Εργάστηκε ως λέκτορας και σύμβουλος φοιτητών σε Αγγλικά πανεπιστήμια με έδρα την Κύπρο. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Υπάρχει Ελπίς: Κτίζοντας την Παιδεία της Κύπρου μας» και συγγραφέας δύο διαδικτυακών βιβλίων στις ΗΠΑ, για το Πολιτικό Μάρκετινγκ: «Ο Επιτυχημένος Πολιτικός» και «Τα 4 Π ενός Πολιτικού». Έχει στο ενεργητικό του σημαντικό αριθμό ερευνών, εκατοντάδες άρθρα σε εφημερίδες, σεμινάρια, διαλέξεις και ακαδημαϊκά άρθρα σχετικά με τη Στρατηγική Πολιτικού Μάρκετινγκ των πολιτικών σε ΗΠΑ, Σκανδιναβικές χώρες και Κύπρο. Το 2015 ανέπτυξε το Πολιτικό Μοντέλο AMPCOPE (Antoniades Measuring Political Competitiveness and Performance), το πρώτο παγκόσμιο διαδικτυακό εργαλείο που μετρά την ανταγωνιστικότητα και την απόδοση των πολιτικών και των πολιτικών υποψηφίων σε σχέση με τους βασικούς πολιτικούς αντιπάλους τους. Το AMPCOPE είναι καταχωρημένο στο Γραφείο πνευματικών δικαιωμάτων των Η.Π.Α. Ο Νίκος Αντωνιάδης είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστήμης Μάρκετινγκ (Academy of Marketing Science). Είναι απόφοιτος του Trinity College of Music και το 1989 είχε τιμηθεί με το Μετάλλιο του Κολλεγίου για τις σολιστικές ικανότητες του στην κιθάρα. Το 2016, προτάθηκε για τα Αμερικανικά Βραβεία Μάρκετινγκ. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο της Πόλης της Νέας Υόρκης (CUNY), στο College of Staten Island (CSI), School of Business. Είναι νυμφευμένος με την Ελένη Αυγουστή-Αντωνιάδη και έχει ένα γιο, τον Άρη. Είναι μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης. LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

 

" Patriotism is supporting your country all the time, and it's government when it deserves it. "

Mark Twain
Placeholder image
Placeholder image

" A man's country is not a certain area of land, of mountains, rivers, and woods, but it is a principle and patriotism is loyalty to that principle."

George William Curtis
Placeholder image